Möbler och design att satsa på inför 2019

Året 2018 börjar lida mot sitt slut och härnäst väntar ett 2019. Vi har tagit reda på vad som håller i sig in i nästa år och vad man ska satsa på om man ska köpa något nytt för att vara säker på att ha ett trendigt hem.

Plast ligger inte i tiden men det är tydligen en trend ändå

Plast förstör vår miljö och då framför allt våra hav och allt som lever i dem. Trots detta har våra stora designers bestämt sig för att det är just plast vi ska satsa på 2019. Och som om inte det vore nog är det just de riktiga levande naturliga växterna vi ska byta ut mot plast. Ja, du hörde rätt. 2019 ska våra hem vara fyllda av plastväxter, ju större desto bättre tydligen. Så för dig som vill satsa på att vara trendig i ditt hem är det en ny stor växt, gärna ett träd som du ska införskaffa dig. Man börjar se att dessa växter lite smått dyker upp i butikerna och på bland annat Åhlens börjar de fylla hyllorna.

Lev som en kunglighet

En annan stor trend som är på ingång är den kungliga stilen. Man kan se att denna stil smyger sig in om bland annat kollar på lägenheter och hus på Hemnet. Det finns Mäklare i Stockholm som absolut har stylat sina objekt med denna stil. Men vad är då egentligen kunglig stil och hur uttrycker den sig i inredning och möbler? Föreställ dig att du går in i ett gammalt möblerat slott. Där är gardinerna i siden och sammet, vilket även syns i både tyget på stolen och lampskärmen. Sofforna har gärna knappar i klädseln som skapar ett vacker mönster. Detta är exempel på den kungliga stilen.

Gula detaljer

Färgen gul i alla nyanser verkar vara det stora inom just färg för 2019. Att styla ditt hem med nya kuddar, lampskärmar, vaser, servetter, mattor med mera i gult är riktigt snyggt och behöver heller inte bli en dyr historia. Dessa gul ting kan vara i vilken skepnad som helst och det räcker med att färgen syns i enbart detaljerna. Du behöver alltså inte gå och investera i ett gult köksbord och en gul soffa för att göra ditt hem trendigt 2019 utan det räcker med lite småsaker här och där.

Tapeterna ska skifta lite i färg

Om du bestämt dig för att måla om eller tapetsera inför 2019 finns här en stor trend att hoppa på. Väggarna ska under nästa år vara inte vara helt enfärgade och släta utan det ska finnas lite skiftningar som gör väggen mer levande. Föreställ dig en betongvägg och du har en bild av hur det hela ska se ut.