Så inreder du hallen

Hallen är ett väldigt underskattat rum som trots allt sätter tonen för resten av ditt hem. En gästs första intryck kommer från hallen, så när du bjuder in någon för första gången kommer hallen vara det första de ser. Därför är det viktigt att se till att du har en fin och smart inredd hall.

Viktigt att fokusera på basinredningen

Det viktigaste är att du fokuserar på din basinredning och där inkluderar sådant som alltid bör finnas i en hall. Det absolut första som möter din gästs blick är entrén. Därför är det viktigt att du har en snygg hallmatta som matchar resten av hallen. Sedan ska du se till att du har tillräckligt med utrymme för skor och ytterkläder. I många fall kan hallen vara liten och då gäller det att du hittar smarta förvaringsalternativ där du får plats med allt som behövs i hallen. Ju prydligare din hall är desto renare ser den ut att vara, så försök förvara mycket av ytterkläderna och skorna i förvaringar med dörrar eller draperier. Då kan du enkelt stänga dörren eller dra för draperiet för att det ska se prydligt ut. För att skapa en inbjudande hall ska den innehålla slittåliga mattor, spegel, växter, snygg lampa med bra ljus och dekorationer på väggarna, alternativt en tapet som skapar kontraster. Se till att allt har sin egen plats så blir det lättare att hålla reda på allt när du ska skynda iväg någonstans.

Följ trenderna

Inredningstrender kommer och går årligen, ibland flera gånger under ett år. För att slippa göra om allt hela tiden för att följa trenderna bör du försöka inreda så tidlöst du bara kan. Om basen är tidlös och stilsäker blir det så mycket lättare att ändra små detaljer för att ändå vara trendig. För att inreda tidlöst ska du använda dig av färger som passar till allt och som inte känns skrikiga eller för starka. Med tidlös inredning menas inredning som du inte tröttnar på, något som alltid kommer kännas fräscht och inne. Sedan kan du inreda med detaljer som följer årets inredningstrender för att ändå visa att du hänger med i trenderna. Du kan anpassa tavlor, andra väggdekorationer, textilier och lampskärmar efter trenderna så att du slipper ändra väggfärger, möbler eller andra större detaljer bara för att vara trendig. Till årets trender hör framförallt naturnära färger som brunt, beiget och grått tillsammans med minimalistisk linjekonst. Främst linjekonst som avbildar kroppar och ansikten på ett så stilrent och simpelt sätt som möjligt där det ser ut som att konstnären aldrig släppt tavlan med sin pensel.