Så designar du ditt nya hem

När man flyttar till ett nytt hem, kanske till och med för första gången, finns det en del saker som kan vara bra att tänka på när du ska inreda det. I det här inlägget får du tips på hur du bäst designar ditt nya hem.

Utgå från dig själv

Det finns många olika sorters möbler och inredning att välja bland att det kan vara svårt att veta var man ska börja. Det bästa du kan göra när du ska designa ditt nya hem är att utgå från vad du gillar. Välj den sorts stil på inredning som passar din personliga smak bäst och utgå därifrån. Om du inte vet vad du gillar kan du prova dig fram. Ta inspiration från internet och de olika magasin som finns på temat inredning.

Välj rätt basmöbler

När man flyttar hemifrån är det många som har längtat till att få inreda sitt eget hem. Men ett tips är att först lägga ditt fokus på basmöbler. I basmöbler ingår soffa, stolar, bord, säng och garderob. Alltså den typ av möbler som tar upp mycket plats och är de möbler som kostar mest. Därför ska du välja de möbler som är hållbara och tidlösa när det kommer till trender. Om du till exempel köper en soffa som är trendig och modern nu finns risken att du ledsnar på den snabbt. Ett misstag många gör när de köper sina första möbler är att de utgår från vad de tycker är snyggt och inte vad som är mest funktionellt och skönt att till exempel sitta i.

Välj rätt färger

När det kommer till vilka färger du vill att ditt nya hem ska ha ska du utgå från dig själv. Men det kan vara bra att tänka på att färgerna ska gå ihop med resten av din inredning.