Begagnat & Loppis

 

Fler och fler börjat att tänka på och värdera miljön och jordklotets framtid varför det idag är oerhört populärt att shoppa second hand och begagnat, oavsett det gäller möbler, smycken eller kläder. Att handla hos en välgörenhetsorganisation hjälper dessutom människor både i ens närhet och runt om i världen.

Att lägga ut det man inte längre önskar hemmavid på någon lämplig sajt, istället för att köra det till tippen, är för många en självklarhet och över hela landet så finns verksamheter som erbjuder allt mellan himmel och jord; det är bara att ladda kartan och plånboken inför semestern. Nedan följer ett urval:

Erikshjälpen

Finns på många orter runt om i Sverige. En verksamhet med många delar; bland annat second hand-butiker, världsomspännande projekt för barns rättigheter, Läkarbanken och materialbistånd.

Röda Korset

Finns på många orter runt om i Sverige och säljer allt från kläder och prylar till möbler. Butikerna tar gärna emot det som man inte längre vill ha kvar, på villkor att det är rent och helt. En gammal fåtölj kan förvandlas till mat eller sjukvård för behövande människor.

Pingstkyrkan / Hela Människan

Hela Människan är en secondhandverksamhet som hjälper människor som står utanför arbetsmarknaden att hitta en meningsfull sysselsättning.

Stadsmissionen

Finns över hela landet; här kan man hitta allt från en vacker vintagemöbel till en häftig tröja.