Inred för mysiga tv-kvällar

Vill du kunna slappna av efter en lång arbetsdag framför en bra serie? Eller vill du bjuda hem dina vänner för en filmkväll eller en kväll framför senaste fotbollsmatchen? Oavsett hur du vill spendera dina kvällar framför tv:n gäller det att ha en tv-bänk som uppfyller de behov som du har.

Många ser nog framför sig en fyrkantig, trist låda som tar mycket plats i vardagsrummet när de hör ordet tv-bänk. Men så behöver det inte alls vara, en tv-bänk kan tvärtom bli en av de mest intressanta möblerna i ditt hem. Genom att välja en snyggt designad tv-bänk från BoConcept skapar du ett eget trendigt mediecenter som smälter ihop med den övriga inredningen.

Så inreder du med en tv-bänk

All inredning börjar med en tanke om hur det egna hemmet kan inredas för att få den rätta känslan. Om du inte är helt säker på hur du vill inreda är det en bra idé att låta dig inspireras av kända mönsterformgivare så att du inte fastnar i gamla tankebanor. Till och med formgivare från 1800-talet är aktuella än idag tack vare sin unika känsla för färg och form. Innan du sätter igång med inredningen är det viktigt att tänka på att inte övermöblera rummet och försöka ha koll på de vanligaste inredningsmissarna så att du inte blir besviken på slutresultatet. Det är lätt att bli ivrig och att vilja inreda med allt som är snyggt.

Utgå från planlösningen av ditt vardagsrum om det är där du ska ha tv:n. Undvik alltför bisarr möbeldesign eftersom risken är stor att du snart tröttnar på till exempel en soffa med en konstig färgsättning. I ett tv-rum passar det bra med mycket textilier som ger en mjuk och behaglig känsla och bättre akustik. Fluffiga extrakuddar och mjuka plädar är självklara liksom tjocka gardiner för fönstren som stänger ute både ljud och ljus. Tänk på att välja dämpade färger i rummet och undvik iögonfallande tavlor som riskerar att dra uppmärksamheten till sig. Tanken med rummet är ju att det ska vara lätt att låta sig uppslukas av det som händer på tv-skärmen. Sist men inte minst behövs en stor och skön soffa, praktiska sidobord och ett soffbord som tål glas och skålar med godsaker!