Skydda möblerna vid flytt

Det är alltid viktigt att ta hand om dina möbler när det är dags att flytta till ett nytt boende, men det är ännu viktigare om du har värdefulla designmöbler. Att anlita en professionell flyttfirma är något av det bästa du kan göra för att skydda dina möbler under flytten.

Pålitlig flytthjälp allra bäst

Det finns mycket du kan göra på egen hand för att förbereda möblerna inför din flytt och du kan såklart genomföra flytten på egen hand. Dock finns risken att de värdefulla möblerna skadas då det inte alltid är lätt att veta hur du bäst hanterar dem eller packar in dem i flyttbilen tillsammans med resten av bohaget. Trämöbler blir till exempel lätt kantstötta och kan även lätt skrapa emot andra möbler, vilket ger större eller mindre skador. Ett bättre alternativ är att anlita städ- och flyttfirman Qleano som hjälper dig hitta lösningar för just dina behov. Qleano erbjuder allt från hemstädning till flyttstädning samt genomförandet av själva flytten. För även när du och alla dina möbler är på plats i det nya hemmet så kan det vara skönt att få en professionell städning genomförd då och då. Att ha inbokade hemstädningar innebär att du får tid att ägna dig åt andra saker samt att dina möbler blir fortsatt väl omhändertagna.

Fler lösningar för dina möbler

När du flyttar finns även en viss risk att du inte får plats med alla dina möbler i det nya boendet. En lösning kan då vara att magasinera möblerna under tiden du bestämmer dig för vad du ska göra med dem. Då är det dock av största vikt att du skyddar dem på bästa sätt för att undvika att exempelvis fukt eller annat skadar möblerna. Det finns exempelvis speciella möbelskydd du kan skaffa för att täcka över möblerna under förvaringen. Tänk också på om de ska stå direkt på golvet i förvaringsutrymmet eller om det är bättre att ställa dem på pallar.

Ett annat sätt att skydda dina möbler är att renovera dem och klä om dem – på så sätt förlänger du deras livslängd och skulle du besluta dig för att ändra stil kan de passa bättre i din hemmiljö. Det finns alltså mycket du kan göra för att ta hand om dina älskade möbler, och just vid en flytt är det bästa rådet att anlita en städ- och flyttfirma. Qleano har en mängd bolag och firmor anslutna till sig över hela landet, vilket gör det enkelt att hitta just det som du söker.